Hello

Jag tillägnar denna dag en underbar låttext, njut.

Playground school bell rings again
Rain clouds come to play again
Has no one told you she's not breathing?
Hello, I'm your mind giving you someone to talk to
Hello

If I smile and don't believe
Soon I know I'll wake from this dream
Don't try to fix me I'm not broken
Hello, I'm the lie living for you so you can hide
Don't cry

Suddenly I know I'm not sleeping
Hello, I'm still here
All that's left of yesterday



Kärlek & stress

   Varför måste jag alltid analysera allting? Gör alla det?
   Den senaste tiden har halva min hjärna upptagits av alla "måste-tankarna". Jag måste plugga, jag måste träna, jag måste äta rätt, jag måste vara duktig.. och jag måste visa min kärlek till min pojkvän. Det sistnämnda är kanske det viktigaste egentligen, men jag prioriterar så himla kasst.. börjar omvänt så att säga. Jag måste blir lite mer logisk, där kom det där "måstet" igen. Jag kanske inte borde tänka så mycket? Hur som helst, jag älskar dig Michael.

   Nu för tiden har jag börjat tänka lite väl mycket på min egen hälsa. Jag till och med rättfärdigar mitt ickepluggnade med att jag inte mår bra av det. Jag gör mina timmar i skolan, sen vill jag leva mitt tonårsliv. Å andra sidan har jag ju faktiskt valt en ytterst teoretiskt linje som faktiskt innebär att jag bör ta tid till pluggande hemma. Men jag tror att jag ska sätta mig sen och plugga lite engelska och skriva lappar till elevrådet, JAG SKA JU ÄNTLIGEN GÅ UR DEN DÄR JÄVLA SEKTEN! :D haha, men jag tyckte lite synd om David, så jag tog på mig ett sista uppdrag. Annars kanske vi inte får någon bal, och det är ju lite värre.

   Och sen ytterligare lite tjat om vikt och hälsa osv. Det har ju typ varit mitt måtto eller nåt att man bara ska äta o va glad, men det går liksom inte riktigt när man endast växar på bredden.. så kampen mot godiset har startat! ;) Hittills har jag gått ner typ ett kilo på en vecka.. vill inte direkt svälta mig så jag äter mig mätt på sallad och protein, sen motionerar jag varje dag. Motionera, inte träna alltså.. enligt Erica definieras träna med att planera något och sedan stegvis utvecklas, och det har hon säkert rätt i.. hon brukar ha rätt bra källor när det gäller sånt. Så sedan hon berättade det för mig har jag alltmer slutat använda ordet "träna" då jag verkligen inte kan uppfylla alla kriterier för det. Man har i alla fall lärt sig något nytt! :) Snart blir det heeelt underbart goda köttbullar, potatis, gräddsås, lingonsylt och broccoli.. om jag ska hålla mig till min lilla diet så blir det väl mest broccoli och köttbullar idag antar jag. Då kanske man kan ta något gott ikväll, man får ju inte gå till överdrift ;) hehe

  Jaja, har någon något tips på underhållning är det bara att komma med förslag, är ganska öppen idag känner jag. Nu blir det att ringa mitt lilla hjärta och sen käka lite.. plugg senare i eftermiddag, kanske.  Pusshej så länge!


En trängd katt

DET, är vad jag känner mig som. Har ni någon gång haft den där känslan, då ni bara vill greppa en kedje med ett stooort järnklot på och svinga det runt, runt så att alla människor och problem bara flyger ur vägen, så att man kan fly fältet och gömma sig där det känns bra? Jag vill gråta floder utan att någon ska se och fråga en massa saker. Jag vill bara skruva tillbaka tiden typ två år, om inte ännu mer.. och ha all den kunskap jag har nu. Jag BORDE ha lyssnat bättre. Jag skulle ha visat min kärlek och uppskattning bättre till min familj och min vänner. Istället flyger jag fortfarande omkring som största egoisten.. eller är man egoist när allt man gör inte gör någon något gott, inte ens en själv? Jag ger tid åt saker som ingen njuter av.. kollar på tv, äter.. går i skolan, tränar. Inget av det gör mig glad eller lycklig, inte heller någon annan.. mer än mamma och pappa förstås.
   Jag grubblade över det imorse. Vad spelar det för roll att jag sliter livet av mig på alla betyg, går i skolan dag ut och dag in i tiotals år när ingen får ut något av det mer än rent tidsfördriv? Jag är det ända av tre syskon som lyckats komma upp till trean på gymnasiet. No offence Björn, tvärt om, jag är stolt över att du vågade hoppa av trots mammas o pappas eviga tjat och bara gå din egen väg. Och det var faktiskt inte Axels fel att han inte gick klart, alla vet att han var mycket duktigare än jag i alla fall. Men vad spelar det för roll att de hade rimliga skäl att hoppa av när mamma tittar på mig med de där BESVIKNA ögonen och säger "Din student är den ända student jag kommer att få gå på." Precis som om jag skulle vara på väg att bara skita i allting. De har sällan gett mig stöd i skolan, tvärt om. Ändå har jag tamejfan lyckats komma så här långt med betyg som heter duga, och detta HELT på egen hand. Men trots detta tjatar de tio gånger om dagen "gör du dina läxor?", "du är jämt ute och springer, hinner du verkligen med skolan?". Jag är trött på det här! Men det ger mig ingen rätt att lägga ner, dessutom är jag faktiskt inte helt körd i huvet. Usch..
   Tror det är hormoner blandat med viktökning som härjar, ska dra ner på choklad, glass och donkan.. så ska jag nog komma ner lite drygt 8 kilo till sommaren. Vi får väl se!
   Nu blir det telen med Mikey en sväng, sen Criminal Minds eller hur det stavas..Pusssshej

En helt vanlig skoldag:

Klockan ringer alltid klockan 06:30, även om jag börjar senare än 8. Idag snosade jag bara till drygt klockan 7. Hade förmodligen blivit längre om inte pappa hade gapat från trappen. En ganska trevlig morgon med andra ord ;) Det blev, inte helt oväntat, ingen frukost idag heller vilket ledde till att jag slumrade till av energibrist i bilen. Fick börja dagen i skolan med en hääärlig Biologi breddningslektion med Lena. För er som är intresserade kan jag informera om att den handlade om bakterier och bakterieodlingar, vilka som är de bästa förutsättningarna för att de ska växa. Temperaturen ska generellt sett ligga mellan 20-40 grader, pH mellan 6-9, det måste finnas vatten, beroende på bakterie måste syrehalten regleras och de flesta gillar heller inte salt. Det var därför man ofta saltade mat förut, när man inte hade kyl o frys. Så om man vill minska risken för bakterietillväxt ska man ta bort alla dessa förutsättningar. Intressant va? Vi fick se en film om hur hygienen var på sjukhus förr i tiden, innan man upptäckte det här med bakterier. Fyfan säger jag!
   Fortsatte med en liten fysiklaboration vilken gick ut på att man skulle inse vilka stora missar i  λ (våglängd) man kunde åstadkomma med bara 0,1° felmätning. Jag fick vara med Robin för tredje labben i rad vilket ledde till ännu en lyckad lektion! Vi skulle alltså använda ett instrument med en kvicksilverlampa, en kikare, ett gitter och en gradskiva. Man skulle mäta antal grader från centralmax till andra ljusspektrumet och utav dessa resultat kunna räkna fram våglängd. Sedan fick vi en tabell med de rätta resultaten. Utav detta kunde vi sedan komma fram till att det skiljer ca 7% för varje 0,1º felmätning man gör från centralmax. Intressant va?!
  Dagen fortsatte med en Matte E lektion. Precis som fysiken så hölls denna av Gus, mycket kompetent lärare för övrigt! Vi fortsatte med det komplexa talsystemet och bevisade produktregeln för konjugatet till en summa av ett reellt tal och ett komplext tal. (Någonting sånt) Har ju varit borta två dagar så jag kan inte utförligt beskriva vad fan vi höll på med. Men svårt var det!
  Sen var det lunch. Mycket mycket goda vegbiffar med potatis och sallad. Jag äääälskar våran skolmat! :D
   Det blev en stund på Selma, caféet, men en drickyoughurt eller hur det stavas. Lite skitsnack med Becca och Erica. Jag har för mig att vi babblade om stegräknare och hur olika dieter. Därifrån begav vi oss bort till Lena igen för att ha en dubbellektion i Biologi B. Denna handlade om cellen och dess olika organeller. Vi gick även igenom vad vilken organell som styrde vilken reaktion. Mitokondrierna står bl.a för metabolismen, dvs. det är den som omsätter kolhydrater eller fetter till ATP-molekyler, även kallad energi. En liten repetition om enzymens funktion hölls och det är ungefär allt jag minns av den lektionen. Var alldeles för trött för att lägga allt på minnet, men vi fick läxa....så det är lugnt, haha!
   Efter det hade jag en, och lyssna nu, otroooooligt seg, slapp och oinspirerande Engelska C-lektion. Vi gick i genom fem stycken frågor om stress, sedan fick vi göra ett stresstest på varandra. Jag ligger inte i någon riskzon, kors i taket! Sen ville Monica gå igenom lite saker man ska tänka på vid en bokrecension. Jag hade aldrig varit med om slappare kurs! Vi ska få skriva den på datorn (?) Jag tänker inte nämna alla knep man kan ta till för att göra det enkelt för sig, för i allra västa fall kanske någon lärare ser detta, men jag kan säga att jag inte är nervös för de där 250 sidorna jag har kvar att läsa i "Pelican brief". No offence John Grisham, men det är inte riktigt min typ av bok.
Där var dagen skoldagen slut, är ni avundsjuka? ;)

Åkte raka vägen hem och sök i mig en smoothie och en macka sen blev det gymmet med Becca. Nu blir det en dusch och sen lite tv och plugg förstås, hehe! Godkväll!


Give me a break..

Micke har åkt. Känslorna har tagit över så jävla hårt de senaste dagarna och det hjälpte ju inte direkt att han åkte. Vad händer nu då? Skolan börjar om några timmar och jag har ångest.. Börjar de sista kurserna i morgon och på fredag; biologi B, biologi breddning och kemi breddning. Måste göra omtentan i Kemi B någon gång denna månad, ska dessutom till Idre på lördag och Stockholm i slutet av månaden. Ska på Berzeliusdagarna eller vad det heter....
Hur ska detta sluta?
God natt!

Vintermörker.

...och dagarna går vidare.

   Idag är det en sån där dag, då jag bara vill lägga mig ner och somna....helst aldrig vakna upp igen. Det är jag som har satt mig i den här sitsen, jag vet det, men ändå.. är jag verkligen så svår att förstå? Numera kommer jag få skriva kryptiskt och allmänt av respekt till de personer mitt liv faktiskt inkluderar, men poängen kommer nog att gå fram ändå.

   Jag har tänkt mycket, suprise suprise? Jag som grubblar jämt menar jag. Jag har i alla fall tänkt mycket på en speciell sak. Ofta när jag känner mig nere känner jag ett sug efter att inte få finnas, det gör väl alla. Jag grubblar mycket över "andra sidan" som förhoppningsvis innebär paradiset utan stress, alla man älskar finns där och man slipper uppleva alla de där jobbiga känslorna som vräker över en. Jag grubblar mycket över de där personerna, i mitt fall Axel och Mayvår, som väntar på en.. eller gör de det? Går de verkligen omkring och väntar i flera år på alla som ska komma efter eller bygger de upp ett eget liv? Minns de över huvud taget livet innan de dog? Finns det ens en annan sida?
   Alla dessa tankar poppar upp som ett försvar. Ett försvar som rättfärdigar mig själv att stanna kvar i det här livet och inte ge mig den puff som gör att jag stiger in i den andra sidan. Det är en balansgång, men nu har jag tappat hela poängen med tanken igen. Jag tror jag utvecklar det hela en annan dag, mitt huvud är alldeles för fullt just nu.

   Och snälla förlåt mig om ett par dagar, när jag har kommit på fötter igen. Nu kan vad som helst hända, utbrott.. dåliga beslut eller bara ett allmänt otrevligt jag. Är det detta som kallas hormoner? Jag försöker behärska mig eftersom jag så himla väl vet att problemet ligger hos mig, men när adrenalinet pumpar tänker jag inte riktigt lika logiskt.

   Och som någon kanske har märkt har jag börjat fixa med bloggen så den blir lite mer personlig. Ett stort tack till Madde och Sabina som vägledde mig i mörkret ;) hehe.. deras förtjänst är alt det som är gjort, det som är oförändrat tar jag på mig. Tar det en annan dag, är för hungrig just nu.

   Måste rycka upp mig nu innan någon mer råkar illa ut, hej så länge!



RSS 2.0