Ups n' downs..

Och en av alla helger är här, som jag har längtat! Men när den väl är här tappar jag lusten till allt.. känns nästan som när jag gick i skolan och bara ville bort, ville ha mitt eget liv i någon annan stad och byta ut det mesta. Men det är ju den här tristessen och hemmet jag så väldigt längtar efter när jag är där uppe i Uppsala. Eller är det något annat jag saknar? Varför kan jag inte bara vara nöjd?

Varför är det så svårt att släppa någon man älskat? Och varför verkar det som om alla andra har så lätt för att göra det? Är det bara jag som fortfarande, efter en evighet som singel, saknar allt som stavas Michael. Förlåt att jag hänger ut det såhär, men känns som det är ganska uppenbart. O ena sidan är jag så lättad över att det är över, vet inte om det fanns så mycket mer att hämta, men å andra sidan kan jag inte riktigt intala mig själv att det är över. Det har det aldrig varit innan, det har alltid blivit vi igen, men det är alltid jag som har kämpat. Varför ens ge det en till chans? Varför ens ge det energi att tänka på?! Det är ju bara helt sinnesjukt att älta! Svaret är lika enkelt som det är komplicerat. Det stavas kärlek.

Och samtidigt upplever jag samma sak som så många andra, och jag stöter ihop med situationen från alla möjliga håll. Jag lider med alla "skadade gods", men samtidigt unnar jag alla egna beslut och nya chanser. Det gör bara extremt ont att inse. JAG vill inte inse, jag vill tillbaka till min älskade trygghet och mitt liv där allt löstes med ett telefonsamtal. All ångest släppte och livet kunde gå vidare. Det kan det inte nu. Men det är NU jag måste ta tag i det. Det är NU jag måste älta för mig själv för att sen gå vidare. Singelterapin var nog mest bara ett skydd för mig själv för att slippa tänka på det just då, tränga undan.. orkade kanske inte riktigt inse just då. Men nu gör jag det.. jag är nog lite mer ledsen än jag är arg och det är mitt stora problem just nu. Men jag har begåvats med förmågan att släppa det privata och koncentrera mig på uppgifterna på vardagarna. Det är jag väldigt lycklig över!

I övrigt är det nog ett av alla mina "downs" just nu. Känns lite sådär när det gäller det mesta, men det går över. Jag ångrar inte en sekund att jag valde att göra lumpen, trots att en tiodagars fältvistelse samt dagelevsjobbet väntar på måndag. Tror det kommer bli en rolig vecka, hoppas på inte alltför regnigt och kallt väder så ska det nog bli hur bra som helst! Men hur kul nu en fältvecka än må vara, så finns det inget som slår min längtan efter att få komma hem, duscha av sig alla kamoflagefärg, grejja i ordning utrustningen och få stensomna i den lilla men ack så älskade underslafen till säng. Det måste vara livets mening eller något!

Jag vet fortfarande inte vad som händer ikväll.. med tanke på SLs extrema försening igår fick man punga ut med nästan 700 spänn på taxi (som dom ska få betala tillbaka) för att hinna till tåget... Och lönen från försvarsmakten har återigen hamnat hos Nordea så några såna pengar lär jag inte se röken av på att tag.. Med andra ord är det ganska tomt på kontot.. vilket borde betyda en lugn kväll.

Har i alla fall världens bästa sällskap vid datorn och tvn ^^


Långpermis och välbehövlig fredag

Fick långpermis den här helgen. Något som de flesta i plutonen behövde med tanke på alla förkylningar, skavsår o sånt.. hade utbildningen "kallt väder" och CBRN i veckan. Igår morse när jag vaknade, eller ja.. hade ju varit vaken av hostan i princip hela natten redan, var jag stensäker på att jag skulle sjukmönstra. Skulle testa gasmasken i tårgas och var rätt orolig att den skulle läcka och att jag skulle dö av lunginflammation eller något. Hörde mig för lite och lugnades med att man faktiskt inte dog av tårgas! :) Så höll käft när dom frågade om sjukmönstring, och det är inget jag ångrar. Ställde mig först i kön in till gaskammaren, nervös som ett litet djur, men ville bara få det överstökat. Gick in, körde "huvud, axlar, knä och tå" en gång, och gick ut. Kände ingenting förutom lite stick på halsen! Efter saneringen ställde sergenten och en korpral upp på att gå in utan gasmask. Dom trodde att dom i bästa fall skulle klara 3-4 sekunder. Det tog max en sekund innan korpralen sparkade upp dörren och flög ut med en sprutspya i en stråle framför sig. Fyfan.. sergenten var inte långt efter men såg förhållandevis stadig ut. När dom kom närmare såg man riktigt hur dom led.. fan va ja led med dom. Äre nån som är hård så äre sergenten, och känns lite som när han väl lider.. då äre illa. Men på något sätt vill man ändå veta hur det känns, men kan också tänka mig o stå över! :)

På vägen hem från Uppsala igår tog jag en sväng förbi Sthlm. Letade efter min efterlängtade D.brandbutik.. när jag äntligen hittade den var det stängt. Det blev några hundralappar och timmar i onödan, men tänker åka tidigare någon annan dag. Måste köpa vinterjackan där.. tänker även va så pass löjlig att jag lägger ut en bild på den här. Är starkt emot det här med "dagens outfit" och sånt men tänker göra ett litet undantag idag (A). Passar även på att visa mina nya converse och dom stövlarna jag trånar mest efter just nu! Fan, när man ligger inne med killar 24/dygn 5 dar i veckan äre extra kul att få va tjej när man har chansen! ^^

O suddigt blev det! :) Nu blire annat en stund, sova kanske.. hej!

RSS 2.0